Οι Παραστάσεις Μας
Εκπαιδευτικές, Διαδραστικές, Μουσικοθεατρικές
6. Κάποτε στην Παλαιά Ελλάδα, Τα Παλαιά Παραδοσιακά Επαγγέλματα
Γνωρίζοντας τα Παλαιά Παραδοσιακά Επαγγέλματα
μέσα από μία ξενάγηση στον παραμυθένιο κόσμο
μιας άλλης εποχής...
Η Διδακτική Μουσικοθεατρική Διαδραστική Θεατρική Παράσταση με τίτλο «Κάποτε στην παλιά Ελλάδα», συλλαμβάνεται, γράφεται και σκηνοθετείται από τον Διδάκτορα Περιβάλλοντος, Πανεπιστημιακό Καθηγητή, Θεατροπαιδαγωγό και Συγγραφέα Αντώνη Γάκη.
Τα Παλαιά Παραδοσιακά Επαγγέλματα όπως ο Εφημεριδοπώλης, ο Λατερνατζής, ο Ράφτης, ο Καφεπαντοπώλης κ.α., μεταφέρονται θεατρικά σε Σχολεία, Δήμους, Θέατρα, Πολυχώρους Ψυχαγωγίας και όπου αλλού συχνάζουν παιδιά, με στόχο να προσφέρουν την ευκαιρία στους μικρούς ήρωες της ζωής μας να γνωρίσουν από κοντά εκείνα τα επαγγέλματα που αποτελούν το θεμέλιο του σύγχρονου κόσμου. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από δρώμενα αναπαράστασης της Αγοράς του Κέντρου της παλιάς Αθήνας, με την συμμετοχή πάντα των παιδιών που γίνονται πρωταγωνιστές σε μοναδικές θεατρικές δραστηριότητες..
ΤΟ ΕΡΓΟ:
«Μια φορά και ένα καιρό ένα κρύο πρωινό
Ξύπνησε όλη η πλάση μες το χιόνι που είχε φτάσει ως την μέση της κουζίνας σε μια άκρη της Αθήνας
Εκεί ζούσε ένας φίλος άνθρωπος ήταν όχι σκύλος
Ο γιος της κυρίας Πανωραίας
Ο πιο γνωστός μας συγγραφέας
Χρόνια εξήντα πάμε πίσω ήρθε η ώρα να σ' αφήσω
Γιατί τον ξύπνησε μια μηχανή και θα πέσει με τα μούτρα στην αγαπημένη του γραφομηχανή»
...Η συνέχεια επί σκηνής...
8. «Παγιδeυμeνοι στα νeρά του Διαδικτυάδη»
Όλα ξεκινούν όταν ο Άδης και η Περσεφόνη παίρνουν χρησμό ότι εγκυμονούν το καλό και το κακό... Τότε δημιουργούνται δύο κόσμοι χωρισμένοι και καταραμένοι να μην μπορούν να ενωθούν παρά μόνο αν σπάσει η μαγική κατάρα!!!
Στο σήμερα, δύο νέα παιδιά, ο Θοδωρής και η Αδιαφορία, βρίσκονται σε διαφορετικούς κόσμους, τους χωρίζουν η πλασματική πραγματικότητα της τεχνολογίας και η ολοένα και περισσότερο προσκόλληση των παιδιών στα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Η μοίρα όμως έχει σχεδιάσει να συναντηθούν τα δύο αυτά νέα παιδιά σε μια περιπετειώδη μαγική ιστορία, με την βοήθεια ενός Δέντρου και ενός Ποταμού που παίρνουν ζωή για να βοηθήσουν να λυθούν τα μάγια και να σπάσει η κατάρα μια για πάντα!
Θα καταφέρουν άραγε να σπάσουν την κατάρα και να σωθούν από τον φοβερό και τρομερό Βασιλιά Σκότο Διαδικτυάδη που σύμμαχο του έχει τον κακό πιστό του σκύλο, τον Κέρβερο, και μαζί σπείρουν το «Διαδίκτυο» στις ζωές των παιδιών;;!
Θα καταφέρουν τα δύο παιδιά να ενώσουν τις φωνές τους για ένα καλύτερο μέλλον με περισσότερη πραγματική επικοινωνία και αγάπη...;
...Η συνέχεια επί σκηνής...
9. "Βάτραχοι" του Αριστοφάνη, σε διασκευή - σκηνοθεσία του δρ. Αντώνη Γάκη
Ο σκηνοθέτης, συγγραφέας και θεατροπαιδαγωγός δρ. Αντώνης Γάκης την φετινή χρονιά εμπλουτίζει την γκάμα των θεατρικών του παραστάσεων με μία μουσικοθεατρική παράσταση έκπληξη!!!
Για πρώτη φορά, κατόπιν πολύωρης μελέτης & με μεγάλη επιτυχία διασκευάζει και σκηνοθετεί θεατρικό έργο του Αρχαίου Ελληνικού ρεπερτορίου: «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη.
Τόσο το κείμενο όσο και η σκηνοθεσία με τα έξυπνα σκηνοθετικά τρικς, απευθύνεται στα παιδιά αλλά και στα μεγαλύτερα παιδιά! Στο εκπαιδευτικό θέατρο του δρ. Αντώνη Γάκη πρωτοστατούν τα χιουμοριστικά στοιχεία που έχουν την ικανότητα να αποτυπώνουν εικόνες και φράσεις στα παιδικά μάτια, που στην πραγματικότητα είναι τροφή για σκέψη και γνώση...
Εντυπωσιακά σκηνικά & κοστούμια κινούνται ομοιόμορφα σε αρχαιοελληνικό μοτίβο ώστε να συνάδουν με το κείμενο και να δημιουργείται μία ευχάριστη χιουμοριστική ατμόσφαιρα όταν συγκρούονται με τις μικρές σύγχρονες αναφορές που παρεμβάλλονται στην παράσταση με μαεστρία - δεν θα μπορούσαν να λείπουν άλλωστε από ένα τόσο διαχρονικό έργο...!
Για το έργο:
Ο Διόνυσος, δυσαρεστημένος από την έλλειψη ικανών ποιητών, αποφασίζει να κατέβει στον Κάτω Κόσμο, με στόχο να φέρει στη γη τον
Ευριπίδη. Μαζί του θα πάρει τον δούλο του, Ξανθία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θεός και δούλος θα αλλάξουν αρκετές φορές ρόλους για να αποφύγουν κακοτοπιές, που όλες οδηγούν σε μια σειρά από κωμικές παρεξηγήσεις. Φτάνοντας στον προορισμό τους, οι ταξιδιώτες θα γίνουν μάρτυρες μιας μάχης ανάμεσα στον Ευριπίδη και τον Αισχύλο, οι οποίοι συγκρούονται για το θρόνο της τραγωδίας στον Άδη. Ο Διόνυσος, ο θεός του θεάτρου και των τεχνών, ορίζεται ως κριτής. Η μάχη είναι αμφίρροπη. ΗτελικήαπόφασητουΔιόνυσουθαξαφνιάσει, αφού, ανκαιξεκίνησετοταξίδιτουμεσκοπόναφέρειτονΕυριπίδηστηγη, τελικά ίσως αλλάξουν στην πορεία τα σχέδια του...
10. "Παραμύθια στο Μίξερ: Τα ρούχα του Αυτοκράτορα"
Ο δρ. Αντώνης Γάκης εμπνευσμένος από κλασσικά παραμύθια που όλοι έχουμε στην βιβλιοθήκη μας, δημιουργεί μία μουσικοθεατρική παράσταση βάζοντας την δική του πινελιά στα κλασσικά παραμύθια των αδερφών Γκριμ και του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Έτσι, βλέπουμε και την διαφορετική πτυχή του χαρακτήρα των κλασσικών ηρώων που όλοι αγαπήσαμε...
Γιατί είναι σημαντικό να μάθουμε να κοιτάμε και τις δύο όψεις του νομίσματος!
Βάζω λίγο αηδόνι και βασιλιά γυμνό χωρίς παντελόνι
Έχω μαγικό βελόνι και αυτοκράτορα που δεν ξέρει που αρχίζει και που τελειώνει
Βάζω υλικά στο μίξερ πολλά γευστικά και μαγικά
Για να πλάσω παραμύθια μες του κόσμου την αλήθεια
Λύκο κακό και γουρουνάκια
Κόκκινα μικρά σκουφάκια
Και τουρλού τουρλού τα κάνω από την πείνα θα πεθάνω
Τώρα ήσυχα καθίστε αλλά μην σας δω να κοιμηθείτε
Γιατί φτιάχτηκε το παραμυθιών η ζύμη και ιστορίες όμορφες θα δείτε...
Η συνέχεια επί σκηνής...