Ποιοι Είμαστε
Μέλη "Εν Οδώ"

Δρ. Αντώνης Γάκης

Ιδρυτής, Γενική/Καλλιτεχνική Διεύθυνση Θιάσου "ΕΝ ΟΔΩ", Θεατροπαιδαγωγός, Συγγραφέας, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Ο Αντώνης Γάκης γεννήθηκε στην Π. Φώκαια Αττικής την 1η Νοεμβρίου 1980, β' γιος του Σπύρου Γάκη, δασκάλου από τη Λούτσα - Πάργας Πρεβέζης και της Άννας Μητροπία, νηπιαγωγού από τον Βόθωνα Σαντορίνης. Αποφοίτησε από το λύκειο Αναβύσσου και συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έπειτα, φοίτησε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τελευταίος του Ακαδημαϊκός σταθμός το Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου έκανε το διδακτορικό του στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης με θέμα "Πολιτικές Περιβάλλοντος". Παρακολούθησε με άριστη επίδοση το πρόγραμμα του ΕΚΠΑ "Παιδαγωγική του Θεάτρου και Καλλιτεχνική Δημιουργία" και είναι ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εκπαιδευτικής Θεατρικής Ομάδας "ΕΝ ΟΔΩ", με την οποία έχει σκηνοθετήσει δεκάδες θεατρικές παραστάσεις που έχουν παρακολουθήσει πάνω από 120.000 θεατές έως τώρα. Μιλάει 5 γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά και την μητρική Ελληνική.

Έχει διδάξει σε δημόσια Ι.Ε.Κ., στην σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, σε Κολέγια, ενώ εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος και καθηγητής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Σήμερα είναι ερευνητής και εισηγητής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε πανεπιστημιακά ερευνητικά σχολικά προγράμματα. Από το 2006 έως τώρα εκλέγεται διαρκώς Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και είναι εντεταλμένος σύμβουλος στα θέματα οδικής ασφάλειας και οικολογικής μετακίνησης της Περιφέρειας Αττικής.

Ως συγγραφέας έχει εκδώσει: Το α', β', γ', δ', ε' μέρος της best seller σειράς "Οι Φύλακες της Φύσης": "H Χώρα της Γνώσης", "Ο Αγώνας της Οδικής Ασφάλειας", Ο Φώτης, η Φωτούλα και η Φωτοκύκλωση", "Ο Ρι-Μπαταρούλης και η μάχη με τον Μολυβδένιο στρατό", "Η Μάχη για την Υγιεινή Διατροφή και την Άθληση". Κυκλοφορεί ακόμα, το διδακτικό παραμύθι "Αισώπου Παρα - Μύθοι", το παραμύθι για την μόλυνση της θάλασσας "Αλίκη η Χελώνα", το παραμύθι για τον σχολικό εκφοβισμό "Φίλιππος ο Σιωπηλός Μάγος" και τα θεατρικά βιβλία "Κάποτε στην παλιά Ελλάδα", "Ο Οικο-λογικός Ταρίφας". Έχουν εκδοθεί ακόμα τα έργα του: "Άνθρωποι και Σκουπίδια, 100 Μ.Χ. (Μετά Χρήματος)", η τριλογία "Τα Μυστικά του Ηλιοβασιλέματος" και η νέα σειρά "Τα Μυθικά Μονοπάτια της Ηπείρου". 

Αναστασία Φιριππή

Θεατρολόγος - Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού - Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Ονομάζομαι Αναστασία Φιριππή και είμαι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Συνέχισα τις σπουδές μου στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και απέκτησα Μεταπτυχιακό με τίτλο "Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία (Social Media)".

Στην Εκπαιδευτική Θεατρική Ομάδα ΕΝ ΟΔΩ, εργάζομαι από το 2016 ως Θεατρολόγος, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού και Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ασχολήθηκα ιδιαίτερα με μαθήματα σχετικά με την αποκωδικοποίηση του θεατρικού φαινομένου αλλά και των κινηματογραφικών ταινιών. Συχνά εμπλουτίζω τις γνώσεις μου παρακολουθώντας Σεμινάρια που έχουν σχέση με το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη δημοσιογραφία. Έχω δημιουργήσει ένα blog στο οποίο γράφω άρθρα σχετικά με το θέατρο καθώς και τις κριτικές μου για θεατρικές παραστάσεις (https://www.misstheater.com). Στα ενδιαφέροντά μου είναι η συγγραφή καλλιτεχνικών κειμένων και οι χειροτεχνίες. Έχοντας ως βασικό εργαλείο τις θεωρητικές αλλά και πρακτικές γνώσεις περί θεάτρου, αφιερώνω αρκετό χρόνο στη συγγραφή άρθρων και κριτικών θεατρικών παραστάσεων. Ό, τι νέο υπάρχει σχετικά με το θέατρο είμαι πάντα πρόθυμη να το μελετήσω και να το αφομοιώσω.

Το Θέατρο συνεχώς εξελίσσεται, έχει φωνή και άποψη, έχει κάτι νέο να πει με μία πρωτότυπη παρουσίαση. 

Άννα Γεωργουλάκη

Ηθοποιός

Μετά από μια περιπλάνηση γνώσεων στον παιδαγωγικό τομέα στράφηκα και αφοσιώθηκα στην μεγάλη μου αγάπη το θέατρο. Αποφοίτησα από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή "Ίασμος" - Βασίλης Διαμαντόπουλος το 2013 και κάπου εκεί ξεκίνησα το ταξίδι! Μου αρέσει να εξελίσσω τις γνώσεις και τον εαυτό μου μέσα από το κάθε τι. Εχω παρακολουθήσει σεμινάριο Act and Re-Act, Master Class με τον Randal Kleiser στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, και παράλληλα έως αυτή τη στιγμή παρακολουθω μαθήματα της τεχνικής υποκριτικής "Meisner" με την Olga George καθώς επίσης και σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης. Κάνω μαθήματα διαλογισμού γιατί στη φιλοσοφία μου ισχύει το εξής απλό και βαρετό για κάποιους "Πρώτα απ' όλα να τα έχεις καλά με την ψυχή σου ..." Παρακολουθω σε κάθε ευκαιρία ομιλίες σημαντικών προσώπων της τέχνης, του θεάτρου και των γραμμάτων. Από τις αρχές του Σεπτεμβριου του 2018 συμμετέχω στην Εκπαιδευτική Θεατρική Ομάδα "ΕΝ ΟΔΩ" ώς Ηθοποιός. Το 2015 και 2016 συμμετείχα στην θεατρική παράσταση " Black Box " βασισμένη στο "Με(μονωμένοι) ταξιδιώτες" του Τάσου Σκιαδά, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Κατσαρού στο θέατρο Λύχνος. Το 2014 συμμετείχα στην θεατρική παράσταση " Νεφελοκαμώματα " , διασκευή του "Νεφέλες" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου, στην παιδική σκηνή Δήμητρας Φουντούκη. To 2013 συμμετείχα στη ταινία μικρού μήκους "Cut" σενάριο και σκηνοθεσία του Χρήστου Νάνου. Το 2012 συμμετείχα στον θεατρικό μονόλογο "Ένας Ατέρμων κύκλος" σε κείμενο και σκηνοθεσία της Γεωργίας Τσατσομήρου στον πολυχώρο Camp. Το 2012 συμμετείχα και στην θεατρική παράσταση "Σχολείο Σκανδάλων" του Ρίτσαρντ Σέρινταν, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν στο θέατρο Σημείο. Το 2011 συμμετείχα ώς Ιέρεια στην Τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο, καθώς και στην Αναβίωση της Ιστορίας των Ολυμπιακών αγώνων. Το 2017 και 2016 συμμετείχα σε εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά δημοτικού. Μαθήματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα που παίρνουν την μορφή διαδραστικών παιχνιδιών και συνδιάζουν γνώσεις , ταχύτητα , ευρηματικότητα και θέατρο! Από το καλοκαίρι του 2016 ασχολούμαι με την προετοιμασία παιδιών για προαγωγικές εξετάσεις υποκριτικής τέχνης. Σχετικά με την ενασχόληση μου στον παιδαγωγικό τομέα το διάστημα 2000 - 2001 παρακολούθησα μαθήματα στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης στην ειδικότητα Προσχoλικής Αγωγής Δημιουργίας και Έκφρασης το οποίο ήταν το εισιτήριο της για να εργαστώ την επόμενη χρονιά στον Ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό Ε.ΠΟΙ.ΖΩ ως Υπεύθυνη Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά βρεφονηπιακής ηλικίας. Εκτός αυτού, για δυο χρόνια εργάστηκα στον Δημοτικό Παιδικό Βρεφικό Σταθμό Καλλιθέας ως υπεύθυνη Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών αλλά και προνηπίων. Παράλληλα, έχω εργαστεί ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων σημαντικών εταιριών , ως γραμματειακή υποστήριξη σε οργανισμούς και υπηρεσίες.