Οι Παραστάσεις Μας
Εκπαιδευτικές, Διαδραστικές, Μουσικοθεατρικές

6. Κάποτε στην Παλαιά Ελλάδα, Τα Παλαιά Παραδοσιακά Επαγγέλματα

Γνωρίζοντας τα Παλαιά Παραδοσιακά Επαγγέλματα

μέσα από μία ξενάγηση στον παραμυθένιο κόσμο

μιας άλλης εποχής...

Η Διδακτική Μουσικοθεατρική Διαδραστική Θεατρική Παράσταση με τίτλο «Κάποτε στην παλιά Ελλάδα», συλλαμβάνεται, γράφεται και σκηνοθετείται από τον Διδάκτορα Περιβάλλοντος, Πανεπιστημιακό Καθηγητή, Θεατροπαιδαγωγό και Συγγραφέα Αντώνη Γάκη.

Τα Παλαιά Παραδοσιακά Επαγγέλματα όπως ο Εφημεριδοπώλης, ο Λατερνατζής, ο Ράφτης, ο Καφεπαντοπώλης κ.α., μεταφέρονται θεατρικά σε Σχολεία, Δήμους, Θέατρα, Πολυχώρους Ψυχαγωγίας και όπου αλλού συχνάζουν παιδιά, με στόχο να προσφέρουν την ευκαιρία στους μικρούς ήρωες της ζωής μας να γνωρίσουν από κοντά εκείνα τα επαγγέλματα που αποτελούν το θεμέλιο του σύγχρονου κόσμου. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από δρώμενα αναπαράστασης της Αγοράς του Κέντρου της παλιάς Αθήνας, με την συμμετοχή πάντα των παιδιών που γίνονται πρωταγωνιστές σε μοναδικές θεατρικές δραστηριότητες..

ΤΟ ΕΡΓΟ:

«Μια φορά και ένα καιρό ένα κρύο πρωινό

Ξύπνησε όλη η πλάση μες το χιόνι που είχε φτάσει ως την μέση της κουζίνας σε μια άκρη της Αθήνας

Εκεί ζούσε ένας φίλος άνθρωπος ήταν όχι σκύλος

Ο γιος της κυρίας Πανωραίας

Ο πιο γνωστός μας συγγραφέας

Χρόνια εξήντα πάμε πίσω ήρθε η ώρα να σ' αφήσω

Γιατί τον ξύπνησε μια μηχανή και θα πέσει με τα μούτρα στην αγαπημένη του γραφομηχανή»

...Η συνέχεια επί σκηνής...

8. «Παγιδeυμeνοι στα νeρά του Διαδικτυάδη»


Υπόθεση:

Όλα ξεκινούν όταν ο Άδης και η Περσεφόνη παίρνουν χρησμό ότι εγκυμονούν το καλό και το κακό... Τότε δημιουργούνται δύο κόσμοι χωρισμένοι και καταραμένοι να μην μπορούν να ενωθούν παρά μόνο αν σπάσει η μαγική κατάρα!!!

Στο σήμερα, δύο νέα παιδιά, ο Θοδωρής και η Αδιαφορία, βρίσκονται σε διαφορετικούς κόσμους, τους χωρίζουν η πλασματική πραγματικότητα της τεχνολογίας και η ολοένα και περισσότερο προσκόλληση των παιδιών στα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Η μοίρα όμως έχει σχεδιάσει να συναντηθούν τα δύο αυτά νέα παιδιά σε μια περιπετειώδη μαγική ιστορία, με την βοήθεια ενός Δέντρου και ενός Ποταμού που παίρνουν ζωή για να βοηθήσουν να λυθούν τα μάγια και να σπάσει η κατάρα μια για πάντα!

Θα καταφέρουν άραγε να σπάσουν την κατάρα και να σωθούν από τον φοβερό και τρομερό Βασιλιά Σκότο Διαδικτυάδη που σύμμαχο του έχει τον κακό πιστό του σκύλο, τον Κέρβερο, και μαζί σπείρουν το «Διαδίκτυο» στις ζωές των παιδιών;;!

Θα καταφέρουν τα δύο παιδιά να ενώσουν τις φωνές τους για ένα καλύτερο μέλλον με περισσότερη πραγματική επικοινωνία και αγάπη...;

...Η συνέχεια επί σκηνής...